Wereldlichtjesdag 2021logo wereldlichtjesdag

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1996 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden,van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.
Mocht u de viering niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u thuis om 19.00 uur een kaarsje branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen. Immers: World Wide Candlelighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

wereldlichtjesdag-herdenkt-alle-overleden-kinderen_100_1000x0

Wereldlichtjesdag

Made en Omstreken

Zondag 12 december 2021 om 18.00 uur wordt de herdenkingsdienst gehouden in en om het uitvaartcentrum van Leemans Uitvaartverzorging, Leeuwerikstraat 25 te Made. Ritueelbegeleidster Linda Leemans zal voorgaan in een korte dienst met licht, muziek, stilte en gedichten en om 19.00 uur zullen alle kaarsjes worden aangestoken. U mag zelf uw eigen persoonlijke kaarsje met houdertje meebrengen en anders hebben wij een kaarsje voor u. Indien u wenst dat de naam van uw overleden kind wordt voorgelezen kunt u deze opgeven via en bellen mag natuurlijk ook naar Linda Leemans tel. 06-53803281

Aan het einde van de dienst wordt u koffie/thee of warme chocomelk aangeboden. Deelname is geheel kosteloos.

nieuws

Ritueelbegeleidster: Linda Leemans

Uitvaartcentrum voor Made én Omstreken

Leemans Uitvaartverzorging beschikt momenteel over een uitvaartcentrum voor de regio Made én Omstreken. Naast het thuis opbaren bieden wij u de mogelijkheid om van ons uitvaartcentrum gebruik te maken.

Het betreft warm getinte en zeer sfeervolle rouwkamers waarin u op een rustige manier uw dierbare kunt bezoeken.

Ook bieden wij u de mogelijkheid om de speciaal ingerichte 24-uur familie rouwkamers continu te gebruiken, zodat u op elk gewenst moment uw dierbare kunt bezoeken. U ontvangt hiervoor een sleutel. Tevens is de ruimte ingericht om zelf koffie / thee te zetten en van diverse gekoelde frisdranken gebruik te maken. Er is een CD-installatie aanwezig om eventueel rustige achtergrondmuziek ten gehore te brengen. Ook eigen foto’s en/of beeldjes die herinneren kunt u neerzetten.

één van de 24-uur familie rouwkamers

P.s. : Buiten voornoemde opbaarmogelijkheden, blijft het uiteraard altijd mogelijk dat we de opbaring thuis laten plaatsvinden of in een door u gewenst mortuarium in uw regio of woonplaats. Kortom, waar u maar wenst.

Afscheidsdienst vanuit de aula van Uitvaartcentrum Leemans te Made.

Sfeervol ingerichte aula met vleugel, waarin het decor met de prachtige natuur verbonden is.

aula Uitvaartcentrum Leemans Made perfect

Wilt u in een sfeervolle aula een afscheidsdienst organiseren voorafgaand een crematie of begrafenis, dan is dat bij ons mogelijk.

De aula bevat een capaciteit voor 200 personen en heeft een adembenemende uitstraling door zijn vormgeving en inrichting. Professionele beeld-geluidapparatuur zijn aanwezig om uw uitvaartdienst een maximale invulling te geven en een opname van de afscheidsdienst is uiteraard mogelijk.

Vóór of ná een begrafenis of de crematie is het mogelijk om bij ons de condoleance te laten plaatsvinden en om van allerlei consumpties en broodjes, koffietafel, catering enz… gebruik te maken. Vakbekwaam personeel verzorgd en serveert tijdens uw condoleance en u heeft alle de tijd om vele herinneringen met uw familie, vrienden en kennissen te delen.

condoleanceruimte Uitvaartcentrum Leemans Made

   Gedeelte condoleanceruimte          Gedeelte condoleanceruimte

Nieuw Roosurn Endless Memories

roosurn grootDe steel van de Roos wordt gevuld met as tot in het hart van deze bloem.

Unieke van deze Roos is dat deze in een atelier met de hand wordt gemaakt waardoor geen een roos hetzelfde is en u altijd uw eigen vervaardigde roos ontvangt.

Hoogte +/- 30 cm

Op de voetplaat kan een plaatje met inscriptie geplaatst worden.[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

dame met roos bij kist

De Ontmoeting …

Contact met lotgenoten die ook rouwen

Ik ben blij dat ik mijn verhaal kwijt kan”
“Ik voel me begrepen en gerespecteerd”
“Ik merk dat ik niet de enige ben”
“Je mag hier zijn wie je bent”
“Ik vind het belangrijk om ook informatie te krijgen over een rouwproces”

Begraafplaatsen zijn zoveel meer dan plekken waar overledenen worden begraven en waar nabestaanden kunnen rouwen. Maar al te vaak heerst er een bijzondere sfeer die je niet gauw ergens anders treft. Het is alsof de stilte er van zelf spreekt, onbekommerd haar eigen plan trekt en zich niets aantrekt van de drukte van alledag. Een wandeling over een begraafplaats roept bij veel mensen een gevoel van eerbied en berusting op. Het is bij uitstek de plek om tot bezinning te komen.

Lotgenoten ontmoeten elkaar. Iedereen heeft iemand verloren aan de dood. We beginnen met een kopje koffie of thee. We begroeten elkaar, praten wat en lopen wat rond. We zitten in een fijne rustige ruimte, waar we elkaar goed kunnen verstaan en de wereld even stil staat. Even aandacht voor je verlies en hoe je daar mee omgaat. En hoe je weer doorgaat, soms met de moed der wanhoop. Er kan gehuild worden en soms wordt er ook gelachen. Gepraat en ook alleen geluisterd. Alles mag.

Luisteren naar liedjes of gedichten.

U bent van harte welkom

U kunt zich opgeven vóór 28 februari 2021, zodat daarna de bijeenkomst kunnen laten plaatsvinden.

Wij gaan deze avond de volgende invulling geven:

*Welkom

*Kopje koffie/thee

*Uitleg “Hoe kwam deze avond tot stand”.

*Muziek/Gedicht/mooie tekst…

*Kopje koffie/thee

* een ieder mag zijn of haar verhaal doen.

eventueel nog een nagesprek.

*Is dit voor herhaling vatbaar (voorjaar?)

In vorm van een workshop en /of wandeling?

*Afsluiting

Verzorgd door Elly Akkermans en Linda Leemans

Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Linda: tel. 06-53803281

Elly : tel. 06-46727205

Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.