Wat te doen na overlijden?

Arts waarschuwenarts waarschuwen

Na een sterfgeval dient de huisarts (bij een thuis overlijden) of behandelend arts in een ziekenhuis, verpleeghuis of inrichting op de hoogte te worden gebracht. De arts komt om het overlijden vast te stellen en u op dat moment te ondersteunen. De arts geeft een verklaring van overlijden. In deze verklaring geeft de arts aan of de overledene een natuurlijke dood is gestorven. Deze verklaring kunt u later aan de uitvaartondernemer overhandigen, zodat hij hiermee alle formaliteiten bij de gemeente en overige instanties kan afhandelen.

Uitvaartondernemer
Nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld, kunt u ons bellen voor directe hulp.
Wij zijn alle dagen van het jaar, dag en nacht te bereiken op het telefoonnummer 0162-403912.

Ondanks alle verdriet bij een sterfgeval moeten er ook praktische zaken worden geregeld. Wij van Leemans Uitvaartverzorging zullen u daarbij ondersteunen, adviseren en begeleiden om samen tot een waardig afscheid te komen, stijlvol en persoonlijk naar úw wensen.

In overleg met de nabestaanden zorgen wij dat de overledene thuis of in een door u gewenst uitvaartcentrum wordt opgebaard. De laatste verzorging; dus het wassen, eventueel scheren en aankleden van de overledene kan thuis of in het uitvaartcentrum plaatsvinden, u kunt dit natuurlijk ook zelf doen in combinatie met een van onze verzorgers (-ters).

Het opbaren kan op een bed of in een kist, eventueel kunnen wij zorgen voor een rouwscherm (kamerscherm) wanneer de oog met kistoverledene in de woonkamer wordt opgebaard.

Na alle praktische zaken zoals; overbrengen, verzorgen en opbaren van de overledene, regelt onze uitvaartleider verder alles voor u en bespreekt samen met u de keuze van de rouwkaart, herinneringsprentjes, advertentie in de krant, teksten, kist, bloemen enz..

Hij / zij onderhoud contact met de kerk, begraafplaats of crematorium, zorgt voor het drukwerk en verzending van de rouwkaarten, de muziek en toespraken tijdens kerkdienst of auladienst in het crematorium, zorgt voor het personeel tijdens de uitvaart zoals dragers, condoleanceverzorging, regelt de condoleanceruimte eventueel met consumpties of koffietafel, regelt het vervoer, vervult alle formaliteiten bij de gemeente en overige instanties, zorgt voor alle benodigde rouw en verzorgings- middelen en bespreekt samen met u de overige wensen en het verloop van de uitvaart.

Kortom er moet veel geregeld worden, wij van Leemans Uitvaartverzorging zullen alles stap voor stap en in alle rust met u bespreken en overleggen, zodat u altijd de juiste keuzes maakt.

Wij verzorgen de uitvaart geheel naar úw wensen en u ontvangt voor de uitvaart altijd een kostenbegroting, zodat u te allen tijde weet waar u aan toe bent.